Helyreigazításra kötelezett fideszes jelölt

2002.04.04. 20:40
Megsértette szocialista ellenfeléről szóló propagandaanyagával a választási kampány szabályait Fenyvesi Máté a Fidesz-MDF közös képviselőjelöltje - állapította meg a Bács-Kiskun megye 10. számú választókerületének választási bizottsága csütörtökön. Fenyvesinek a kampánycsend kezdete előtt helyreigazítást kell közölnie.
Megtévesztőnek, a választói akarat befolyásolására alkalmasnak ítélte Fenyvesi Máté, a Fidesz-MDF képviselőjelöltjének Jánoshalmán és Mélykúton szétküldött szórólapjait Bács-Kiskun megye 10. számú választókerületének választási bizottsága csütörtökön - tájékoztatta Mamuzsits Sándor, az MSZP egyik alapszervezetének elnöke közleményben az MTI-t.

A közlés szerint a Magyar Szocialista Párt Bácsalmás és Jánoshalma községekben működő alapszervezete jogorvoslatot kérve fordult a bizottsághoz. A választások tisztaságát felügyelő bizottság helyt adott a panasznak, egyben kötelezte a Fidesz-MDF képviselőjelöltjét, hogy helyreigazító közleményt tegyen közzé.

A helyreigazítást április 5-e 24 óráig, azaz a kampánycsend kezdetéig kell megjelentetni. A határozat szerint Fenyvesi Máté az MSZP képviselőjelöltje, Tabajdi Csaba ellenében terjesztett szórólapokat, melyek sértették a választási kampány szabályait.  • Bérelnék
  • Bankszámla