Eleonóra
-1 °C
2 °C

A Happy End 'nem tesz be' az MSZP-nek

2001.08.15. 14:04
Bár az MSZP reklámetikai eljárást kezdeményezett a Happy End Kft. ellen a "Magyarország mindannyiunké" szlogen ellopásáért, a cég nem fordul az "Országgyűlési Választási Bizottsághoz" és nem kéri, hogy az MSZP ne indulhasson a következő választásokon - ígérte Szili Katalin MSZP elnök-helyetteshez intézett levelében a Happy End Kft. Az MSZP beadványa elveszett a reklámszövetségnél, így azt két hét után újra el kellett küldeniük.
A Magyar Reklámszövetséghez megérkezett az MSZP beadványa, melyben a párt azt sérelmezi, hogy a Happy End Kft. ellopta tőle a "Magyarország mindannyiunké" szlogent. Az irat azonban hiába érkezett meg két héttel ezelőtt, döntés még nem születhetett, mert egy hét erejéig nyoma veszett. A szervezet vezetősége múlt héten kedden már foglalkozott a szocialista beadvánnyal, az érdemi vizsgálat mégis egy olyan példány alapján kezdődhet, amelyet utóbb faxon juttatott el Szili Katalin MSZP-s elnök-helyettes az etikai bizottsághoz.

A Happy End Kft. újabb levélben reagált arra, hogy Szili Katalin, az MSZP elnökhelyettese bejelentette: a Magyar Reklámszövetségnél etikai vizsgálatot kezdeményez a Happy End ellen, mert a cég szerintük ellopta a "Magyarország mindannyiunké" szlogent. Szili Katalin előzőleg levélben kérte a céget egymilliárd forint megfizetésére, mert úgy vélte, a 4,2 milliárdos országimázs pályázatot ezzel a jelmondattal nyerte meg Fidesz kampányait tervező cég. A Happy End levélben reagált az MSZP-s politikusnak, amelyben leszögezik, nem jogos az egymilliárdos követelés. Nem értettek egyet azzal, hogy a jelmondatot csak szocialista politikusok használhatják.

A Happy End nem indul a választásokon

Csépányi Nóra, a Happy End ügyvezetője második levelében megtisztelőnek tartja, hogy az MSZP is gondot fordít arra, hogy a cég megőrizze "sokra tartott reklámszakmai tekintélyét, hírnevét". Az ügyvezető egyúttal értetlenségét fejezi ki, hogy az MSZP vetélytársnak tekinti a vállalatot, noha a Happy End nem indul a választáson és így nem indít jelölteket.

A cég vezetője egyúttal biztosítja Szili Katalint, hogy "a Happy End nem fordul az Országgyűlési Választási Bizottsághoz sem és e szervnél nem kéri, hogy az MSZP egy évig ne induljon országgyűlési választásokon. Magyarország ugyanis mindannyiunké."

Szili nem levelez tovább a Happy Enddel

A cég korábbi levelében egyértelműen elismerte, hogy plágiumot követetett el, véli Szili Katalin, aki szerint az új irományban csak a bizonyítványt próbálja magyarázni a Happy End. Szili ugyanakkor nem kíván tovább levelezni a Happy End ügyvezetőjével, helyette megvárja a Magyar Reklámszövetség állásfoglalását. A párt szakértői ezt követően döntenek arról, pert indítnak-e a Fidesz kampányait szervező és az állami ünnepségeket rendező Happy End Kft ellen..

A reklámszövetség nem illetékes

Kardos Lea, az MRSZ etikai bizottságának elnöke az MSZP és a Happy End közötti vitáról úgy vélekedett: az általa vezetett testületnek nincs lehetősége igazságot tenni. A reklámetikai kódex ugyanis nem vonatkozik a politikai reklámokra. Döntés legkorábban a jövőhéten lehet az ügyben.