Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bizalmatlansági indítvány Herényi ellen

2004.08.30. 17:25
A péntekre összehívott frakcióülésen a Lakitelek munkacsoport elmozdítaná helyéről Herényi Károly frakcióvezetőt. A tizenhárom MDF-képviselő által alapított platform augusztusban Dávid Ibolyát, a párt elnökét is le akarta mondatni.
A Lakitelek munkacsoport öt tagja bizalmatlansági indítványt nyújtott be Herényi Károly frakcióvezetővel szemben, tudta meg az MTI nevük elhallgatását kérő frakciótagoktól hétfőn.

Plusz egy fő

Tájékoztatásuk szerint a péntekre összehívott frakcióülésen napirendre kerül Herényi Károly leváltása. A változtatáshoz a képviselőcsoport felének plusz egy főnek a szavazata szükséges.

A Lakitelek munkacsoportot az európai parlamenti választás után hozta létre a 22 tagú frakcióból 13 MDF-es képviselő. A munkacsoport a legutóbbi frakcióülésen leszavazta, hogy Dávid Ibolya pártelnök elmondja napirend előtti felszólalását, helyette Horváth Balázs szólalt fel a parlamentben.

A Lakitelek munkacsoport augusztus közepén Dabason lemondásra szólította fel Dávid Ibolyát, az MDF elnökét. Nyilatkozatuk szerint "bizalmi válság alakult ki a Magyar Demokrata Fórumban, mert Dávid Ibolya vezetői stílusát sokan kifogásolják, és a pártelnököt megosztó személyiségnek tartják".

Frakcióülés Somló-hegyen

Néhány nappal korábban Herényi Károly összehívta ugyan a frakcióülést, de előkészítetlenségre hivatkozva nem terjesztette elő a Lakitelek munkacsoport által kezdeményezett napirendet.

Az MTI úgy tudja, hogy a közeljövőben Somló-hegyen terveznek kétnapos frakcióülést, amelyen a pártelnök személye és pozíciói is szóba kerülnek. Egyesek szerint még az is felvetődhet, hogy a képviselőcsoport visszahívja a parlament alelnöki posztjáról.