Domonkos, Dominika
17 °C
28 °C

Medgyessy: felül kell emelkedni a kicsinyes pártpolitikai érdekeken

2004.03.06. 18:10
A miniszterelnök a pártok, az állam és az állampolgárok közötti összefogás, az együttműködés fontosságát hangsúlyozta a Baranya megyei Magyarhertelenden szombaton tartott lakossági fórumon. Az MDF Monokon ugyancsak közös gondolkodást kezdeményezett.
"Felül kell emelkedni a kicsinyes pártpolitikai érdekeken" - jelentette ki Medgyessy Péter, hozzátéve, a nemzet érdeke fontosabb mint a pártpolitikai érdek. Van néhány fontos dolog, például a vidéken élő emberek életkörülményeinek a javítása, amiben együtt kell dolgozni.

A miniszterelnök elmondta, hogyha az ellenzék nem támogatja azokat a kétharmados törvényeket, amelyek szükségesek azokhoz a változásokhoz, amik javítják az emberek életkörülményeit, "akkor megtaláljuk a módját annak, hogy a normál parlamenti többségünkkel élve átvigyük azokat".

"Nem vagyok hajlandó meghátrálni, én elkezdtem egy utat, nekem az a felelősségem, hogy tisztességesen végigjárjam" - hangsúlyozta Medgyessy Péter.

Összefogást a sikeres Magyarországért

"A modern Magyarország megteremtése nemzeti cél, amelynek megvalósításához változások kellenek, a változásokhoz pedig békés, normális hangulat" - mondta a miniszterelnök szombaton Pécsett, lakossági fórumon.

Hozzátette: személy szerint egy hónappal ezelőtt kemény csatába kezdett az együttműködés megteremtése, és egyebek mellett a politikai hangnem megváltoztatása érdekében. Ezt már csak azért sem kívánja feladni, mert "a cél sokkal fontosabb annál, minthogy két párt hogyan kakaskodik egymással".

MDF felhívás: nemzeti párbeszéd a normális Magyarországért

Az MDF szombaton Monokon megtartott tanácskozásán felhívással fordult a csendes többséghez, akik normális Magyarországon akarnak élni. A Nemzeti párbeszédet a normális Magyarországért című nyilatkozat párbeszédet, közös gondolkodást kezdeményez és kínál mindazoknak, akiknek elege van az öncélú pártbeszédekből.

Dávid Ibolya, az MDF elnöke hangsúlyozta: pártbeszédek helyett most már termékeny párbeszédre van szükség azok között, akik a Magyarország előtt álló kihívásokra hosszú távon akarnak és tudnak pártérdekektől mentes, normális megoldásokat keresni és találni.

A Kossuth Lajos szülőfalujában elfogadott Monoki nyilatkozatot az MDF valamennyi párt, a szakszervezetek, önkormányzatok, civil szervezetek és a magyar lakosság legszélesebb rétegei számára hirdette meg 55 nappal az Európai Unióhoz történő csatlakozás előtt.