Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Nem kap több közpénzt a Heti Válasz

2002.10.09. 07:31
Egy hónapon belül megszünteti a kormányzat a Heti Válasz állami támogatását és várhatóan egy forintos jelképes összegért átadja a lap kiadási jogát és eszközállományát a lap szerkesztőségének - értesült a Népszabadság. A patinás Andrássy úti székházról a lap szerint még nincs döntés.
A kormányzat a közeljövőben kiegészíti a Fidesz-kormány által két éve alapított Természet- és Társadalombarát Fejlődésért Közalapítvány (TTFK) kuratóriumát, hogy abban többségbe kerüljön - értesült a Népszabadság kormány közeli forrásból. A lépés célja a közalapítvány által kiadott Heti Válasz állami támogatásának megszüntetése. A kormány ugyanis nem látja indokoltnak, hogy az adófizetők pénzét ilyen kiadásokra fordítsák. Mint köztudomású, a 2000. évi alapítás óta a TTFK kétmilliárd forintnyi közpénzt kapott.

Az állami tulajdonú, értékes Andrássy úti ingatlan sorsa még kérdéses, egyelőre annyit sikerült megtudnia a lapnak, hogy "nincs szó azonnali kiköltöztetésről". A lap vezetése már korábban is hallott a kormányzati szándékról, ezért megbeszélést kezdeményezett a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszterrel, Kiss Elemérrel. Tárgyalási időpontot azonban még nem kaptak. Elek István főszerkesztő nem kívánta kommentálni a hírt. A lapnál biztatónak tartják, hogy "a Heti Válasz mérsékelt hangú konzervativizmusát, kulturáltságát, párbeszédre való képességét" bal- és jobboldalon egyaránt értéknek látják.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!