Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem kap több közpénzt a Heti Válasz

2002.10.09. 07:31
Egy hónapon belül megszünteti a kormányzat a Heti Válasz állami támogatását és várhatóan egy forintos jelképes összegért átadja a lap kiadási jogát és eszközállományát a lap szerkesztőségének - értesült a Népszabadság. A patinás Andrássy úti székházról a lap szerint még nincs döntés.
A kormányzat a közeljövőben kiegészíti a Fidesz-kormány által két éve alapított Természet- és Társadalombarát Fejlődésért Közalapítvány (TTFK) kuratóriumát, hogy abban többségbe kerüljön - értesült a Népszabadság kormány közeli forrásból. A lépés célja a közalapítvány által kiadott Heti Válasz állami támogatásának megszüntetése. A kormány ugyanis nem látja indokoltnak, hogy az adófizetők pénzét ilyen kiadásokra fordítsák. Mint köztudomású, a 2000. évi alapítás óta a TTFK kétmilliárd forintnyi közpénzt kapott.

Az állami tulajdonú, értékes Andrássy úti ingatlan sorsa még kérdéses, egyelőre annyit sikerült megtudnia a lapnak, hogy "nincs szó azonnali kiköltöztetésről". A lap vezetése már korábban is hallott a kormányzati szándékról, ezért megbeszélést kezdeményezett a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszterrel, Kiss Elemérrel. Tárgyalási időpontot azonban még nem kaptak. Elek István főszerkesztő nem kívánta kommentálni a hírt. A lapnál biztatónak tartják, hogy "a Heti Válasz mérsékelt hangú konzervativizmusát, kulturáltságát, párbeszédre való képességét" bal- és jobboldalon egyaránt értéknek látják.