Oszkár
20 °C
29 °C

A Fidesz megorrolt Hornra

2003.10.05. 17:08
A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség megdöbbenéssel vette tudomásul Horn Gyula volt miniszterelnök a napokban tartott lakossági fórumán elhangzottakat, mely szerint Orbán Viktort "le kell vadászni" és "el kell tenni láb alól".
Amint azt az Index is megírta, Horn Gyula II. kerületi lakossági fórumán egy frissnyugdíjas jelentkezett szólásra, a teremben ülőket elvtársainak szólította, majd feltette a kérdést: "Nem kellene-e levadászni Orbán Viktort?" Barátnője a helyén ülve tromfolt rá: "Vagy eltenni láb alól." A döbbent csendben sietve hozzátette: "Átvitt értelemben, persze." Horn nem támogatta a politikai gyilkosság ötletét, a felvetésre igazi európai, feljegyzésre sem érdemes válasszal szolgált.

Elhatárolódásra kérik Medgyessyt

A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség szerint a lakossági fórumon elhangzott kijelentés már a politikai stílus legalja, Európában ilyen elképzelhetetlen. Az MSZP úgy látszik, nem tud népszerűségvesztésének okaival szembenézi és dühében idáig képes süllyeszteni a politikai stílust Magyarországon. A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség tisztelettel felkéri a Magyar Köztársaság jelenlegi miniszterelnökét, Medgyessy Pétert, határolódjon el Horn Gyula lakossági fórumán történtektől, hogy az európai uniós csatlakozásunk előtt a politikai stílus is európaivá tudjon válni Magyarországon.

Kötél és leszámolás

A Fidesz-Magyar Polgári szövetség mai közleménye - szokásuknak megfelelően - eltorzítja a tényeket. Előfordulnak a fórumaimon kemény kitételek, de azokat rendre helyreigazítom - jelentette ki az MTI-nek Horn Gyula. Egyébként éppen a Fidesz politikusait jellemzi, hogy a szocialistákkal szemben levadászást, kötelet és leszámolást emlegetnek. Jó lenne, ha végre a Fidesz abbahagyná a gyűlöletkeltés politikáját - véli Horn.