Gusztáv
-4 °C
1 °C

Horn Gyula friss levegőt, fiatalokat és nőt akar

2003.12.19. 07:45
Kapcsolódó cikkek (1)
Horn Gyula Szili Katalint vagy Lendvai Ildikót látná szívesen az "elnőiesedett" MSZP élén. Az exminiszterelnök a Medgyessy-kormány eddigi tevékenységét mérlegre szeretné tenni.
Horn Gyula volt miniszterelnök, az MSZP előző elnöke úgy véli, a következő hónapokban a kormányzás minden fontos elemét az EU-tagság követelményeihez kell igazítani, mert az első másfél-két év nagyon nehéz lesz.

Zöld ág

A Népszabadságnak adott interjúban hangsúlyozza, hogy a lakáshitelkamatok ügyében a kabinetnek már lépnie kellett volna. "A Medgyessy-kormánynak talán hamarabb kellett volna lépnie, hiszen ilyen jellegű állami szerepvállalás egyelőre elviselhetetlen terheket ró a költségvetésre" - állítja.

Az MSZP élén Horn nőt látna szívesen: Lendvai Ildikót vagy Szili Katalint. "A politikában hölgyekkel könnyebben lehet zöld ágra vergődni, és jobban együtt lehet velük dolgozni, mint a férfiakkal" - vélekedett.

Csináljatok valamit

"Az MSZP népszerűségének romlása nem végítélet, hanem figyelmeztetés - nem szükséges újabb és újabb programot kreálniuk. Ezek állandó emlegetésével egyesek saját mulasztásaikat próbálják kompenzálni" - állítja Horn a Népszabadságnak adott interjúban.

"Ne feledkezzünk meg arról, amit már többször is hangsúlyoztam a párt különböző fórumain, hogy teremtsük meg a körülményeket a fiatalok kibontakozásához, egyszóval engedjünk friss levegőt az MSZP vezetésébe - nyilatkozta Horn Gyula. - A fiatalokra is érvényes viszont az, amit Helmut Schmidt szokott hangoztatni: 'csináljatok valamit, s akkor nem tudunk rólatok lemondani'."