Huba
17 °C
33 °C

Őszöd óta nem hazudnak

2006.09.18. 11:59
Nincs semmilyen megingás, a koalíció egyben marad, jelentette ki rendkívüli sajtótájékoztatóján Hiller István. A szocialisták teljes támogatásukról biztosították Gyurcsányt, és állítják, a balatonőszödi frakcióülés óta nem hazudnak.

"Az MSZP kiáll Gyurcsány Ferenc politikája mellett, végigvisszük a reformokat. Hogy az őszödi hangfelvétel nyilvánosságra került, emiatt nem fogjuk leállítani a 16 éve halogatott reformokat" - jelentette ki a szocialista párt vezetőinek rendkívüli sajtótájékoztatóján Hiller István, az MSZP elnöke. Bár a sajtótáékoztatón a szocialisták teljes vezérkara - Lendvai Ildikó frakcióvezető, Juhász Ferenc alelnök és Simon Gábor választmányi elnök - is képviseltette magát, csak Hiller beszélt.

"Választottunk egy utat, ez az út egy korszerű és modern Magyarországhoz vezet, de csak akkor jutunk előre, ha az út első, rögös szakaszát is megtesszük" - jelentette ki Hiller. Szerinte szeptember 17. az a nap, "amikortól már nem lehet egymásra kacsingatva beszélni". Hiller úgy véli, hogy aki eljuttatta a hangfelvételt a médiának, ártani akart Gyurcsány Ferencnek, a miniszterelnöknek, de valójában "használt vele".

Hiller szerint Gyurcsány beszéde a 16 éve tartó hazugságspirálról szólt, a kérdésre, hogy a beszédben említett 1,5-2 éve mire vonatkozott, annyit válaszolt, hogy Gyurcsány már 2005. februári évértékelő beszédében a "politikai gügyögésről" beszélt, azaz "ott már vonalakban fel lehetett fedezni" Gyurcsány szándékát, hogy "le akar számolni a hazugságspirállal".

Hiller kiállt a reformok folytatása mellett, szerinte "semmilyen megingásról nincs szó" és a koalíció is egyben marad. A balatonőszödi frakcióülés óta, mint mondta, a "kormány szavai és tettei" összhangban vannak, nem hazudtak.

Hiller elmondta, hogy a frakcióban nem terveznek felelősségre vonást.