Erzsébet
1 °C
4 °C

Őszöd óta nem hazudnak

2006.09.18. 11:59
Nincs semmilyen megingás, a koalíció egyben marad, jelentette ki rendkívüli sajtótájékoztatóján Hiller István. A szocialisták teljes támogatásukról biztosították Gyurcsányt, és állítják, a balatonőszödi frakcióülés óta nem hazudnak.

"Az MSZP kiáll Gyurcsány Ferenc politikája mellett, végigvisszük a reformokat. Hogy az őszödi hangfelvétel nyilvánosságra került, emiatt nem fogjuk leállítani a 16 éve halogatott reformokat" - jelentette ki a szocialista párt vezetőinek rendkívüli sajtótájékoztatóján Hiller István, az MSZP elnöke. Bár a sajtótáékoztatón a szocialisták teljes vezérkara - Lendvai Ildikó frakcióvezető, Juhász Ferenc alelnök és Simon Gábor választmányi elnök - is képviseltette magát, csak Hiller beszélt.

"Választottunk egy utat, ez az út egy korszerű és modern Magyarországhoz vezet, de csak akkor jutunk előre, ha az út első, rögös szakaszát is megtesszük" - jelentette ki Hiller. Szerinte szeptember 17. az a nap, "amikortól már nem lehet egymásra kacsingatva beszélni". Hiller úgy véli, hogy aki eljuttatta a hangfelvételt a médiának, ártani akart Gyurcsány Ferencnek, a miniszterelnöknek, de valójában "használt vele".

Hiller szerint Gyurcsány beszéde a 16 éve tartó hazugságspirálról szólt, a kérdésre, hogy a beszédben említett 1,5-2 éve mire vonatkozott, annyit válaszolt, hogy Gyurcsány már 2005. februári évértékelő beszédében a "politikai gügyögésről" beszélt, azaz "ott már vonalakban fel lehetett fedezni" Gyurcsány szándékát, hogy "le akar számolni a hazugságspirállal".

Hiller kiállt a reformok folytatása mellett, szerinte "semmilyen megingásról nincs szó" és a koalíció is egyben marad. A balatonőszödi frakcióülés óta, mint mondta, a "kormány szavai és tettei" összhangban vannak, nem hazudtak.

Hiller elmondta, hogy a frakcióban nem terveznek felelősségre vonást.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?