Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Brit kém a Medgyessy-bizottság szakértője?

Magyar Hírlap
2002.08.15. 10:45
A Magyar Hírlap úgy tudja, brit hírszerzési kapcsolatai miatt vált nemzetbiztonságilag kockázatossá Gorka Sebestyén, a miniszterelnök múltját vizsgáló testület egyik szakértője. A brit-magyar állampolgár a nagy-britanniai területvédelmi katonai erő egyik hírszerző századának tagja. Gorka a napilapnak elmondta: egyetemistaként a brit hadsereg terrorelhárító egységének tagja volt három éven keresztül. Ennek révén jutott az Antall-kormány idején is pozícióhoz a honvédelmi minisztériumban.

Hírszerzőként sohasem dolgozott. Feladata az volt, hogy felmérje a terroristák által okozható lehetséges veszélyeket. A szakértő azért akadhatott fenn a Nemzetbiztonsági Hivatal szűrőjén, mert tagja a brit területvédelmi hadsereg harctámogató erői egyik hírszerző századának, a UK Territorial Army's Intelligence Corps-nak.