Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Magyar az iskolai kampányolás ellen

MTI
2002.08.16. 13:30
Levélben fordul az iskolák igazgatóihoz és az intézményfenntartókhoz Magyar Bálint, az oktatási tárca vezetője, amelyben arra hívja fel a figyelmet, hogy joguk és kötelességük fellépni az iskolákba esetleg újra beszivárgó politikai kampány ellen. Az oktatási miniszter Takács Alberttel, az állampolgári jogok országgyűlési biztosának általános helyettesével tartott pénteki budapesti sajtótájékoztatón közölte: az áprilisi országgyűlési választások során az iskolákban a politikai kampány soha nem látott erővel és intenzitással folyt, osztotta meg az osztályokat, a baráti közösségeket, olykor a tanári károkat.

A miniszter leveléből többek között kiemelte: elfogadhatatlan lenne, ha az iskolákban politikai kérdések szóba kerülésekor elfogult vagy egyoldalúan irányított, netalán kényszerítő erővel ható beszélgetés alakulna ki a tantestület tagjai és a diákok között.