Szilvia
5 °C
16 °C

Tovább vizsgálja a rendőrség a Medgyessy-dokumentumokat

MTI
2002.08.16. 14:39
Meghosszabbította az ORFK a feljelentés-kiegészítés határidejét pénteken, abban az ügyben, amelyben azt vizsgálják: fennáll-e bűncselekmény alapos gyanúja a Medgyessy Péter miniszterelnök állambiztonsági múltjával kapcsolatos dokumentumok július 31-i és augusztus 1-i Magyar Nemzet általi közlése miatt - közölte az MTI-vel a rendőrség illetékese. A Magyar Nemzetben a kormányfő múltjával kapcsolatban megjelent dokumentumok kapcsán az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága - feljelentés-kiegészítést követően - júliusban megtagadta az államtitoksértés bűntette miatti nyomozást, jogosulatlan adatkezelés alapos gyanújával viszont elrendelte a vizsgálatot.

A pénteken elrendelt feljelentés-kiegészítés keretében az ORFK a Medgyessy Péter szolgálati viszonyának megszüntetéséről szóló 1982-es belügyminiszteri parancs és egy, a jelenlegi kormányfőnek járó 1981. évi pénzjutalomról szóló dokumentum közzétételét vizsgálja.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?