Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A sajtószabadságért demonstrált a Honfoglalás 2000

MTI
2002.08.29. 20:12
Szabad nemzeti sajtót követelve demonstrációt tartott a pesti Duna-parton a Petőfi szobornál a Honfoglalás 2000 Egyesület Nemzeti Sajtó Baráti Köre több száz, a szervezők közlése szerint 2000 ember részvételével, csütörtökön. Jogunk van megtudni a sajtón keresztül olyan dolgokat is, amit az ma elhallgat - fogalmazott Szilvássy György, a szervezet elnöke beszédében, kijelentve, hogy ami ma történik, az a sajtószabadság megvonása.

A szónok értetlenségének adott hangot azzal kapcsolatban, hogy Mendreczky Károly, a Magyar Televízió korábbi elnöke távozásával "miért nyitotta ki a tévé kapuját a baloldal előtt", ugyanakkor kijelentette: a Magyar Rádióban ma "rend van", noha az intézményt veszély fenyegeti. Szavai szerint ugyanis azzal, hogy a kormány megszüntette a készülékhasználati díjat és a költségvetésből pótolják ki a közmédiumok kasszájából így kieső összeget, olyan helyzet teremtődött, amelyben a kormányoldal "bármikor benyújthatja a számlát".