Az SZDSZ támadja a körmendi polgármestert

Népszabadság
2002.09.02. 06:16
Az SZDSZ körmendi szervezete felszólította Bebes István fideszes országgyűlési képviselőt, a jobboldali szervezetek körmendi polgármesterjelöltjét, hogy kérje mentelmi joga felfüggesztését, és bíróság előtt tisztázza magát egy négy évvel ezelőtti gazdasági bűncselekmény gyanúja alól - nyilatkozta Bakóczai-Ihrig Gusztáv, az SZDSZ körmendi elnöke.

A körmendi székhelyű Univerzum Kft. - ennek a cégnek a tulajdonosa és ügyvezetője Bebes István - tevékenységével kapcsolatban 1998 őszén a vám- és pénzügyőrség Vas megyei nyomozóhivatala tett feljelentést a körmendi rendőrkapitányságon magánokirat-hamisítás gyanúja miatt. A lap úgy tudja, a vámhatóság négy évvel ezelőtt azért tett feljelentést az ügyben, mert gyanújuk szerint az Univerzum Kft. - az exporttámogatást felhasználva - papíron 2000 mázsa kukoricát exportált Franciaországba, valójában azonban belföldön értékesítette a terményt.

Bebes István - aki négy évvel ezelőtt többször is kijelentette, hogy nincs alapja a cégét ért gyanúsításnak - tudósítónknak azt mondta: a helyi SZDSZ lépését választási kampányfogásnak tartja, ezért nem kíván reagálni rá.