Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az SZDSZ támadja a körmendi polgármestert

Népszabadság
2002.09.02. 06:16
Az SZDSZ körmendi szervezete felszólította Bebes István fideszes országgyűlési képviselőt, a jobboldali szervezetek körmendi polgármesterjelöltjét, hogy kérje mentelmi joga felfüggesztését, és bíróság előtt tisztázza magát egy négy évvel ezelőtti gazdasági bűncselekmény gyanúja alól - nyilatkozta Bakóczai-Ihrig Gusztáv, az SZDSZ körmendi elnöke.

A körmendi székhelyű Univerzum Kft. - ennek a cégnek a tulajdonosa és ügyvezetője Bebes István - tevékenységével kapcsolatban 1998 őszén a vám- és pénzügyőrség Vas megyei nyomozóhivatala tett feljelentést a körmendi rendőrkapitányságon magánokirat-hamisítás gyanúja miatt. A lap úgy tudja, a vámhatóság négy évvel ezelőtt azért tett feljelentést az ügyben, mert gyanújuk szerint az Univerzum Kft. - az exporttámogatást felhasználva - papíron 2000 mázsa kukoricát exportált Franciaországba, valójában azonban belföldön értékesítette a terményt.

Bebes István - aki négy évvel ezelőtt többször is kijelentette, hogy nincs alapja a cégét ért gyanúsításnak - tudósítónknak azt mondta: a helyi SZDSZ lépését választási kampányfogásnak tartja, ezért nem kíván reagálni rá.