Piroska
3 °C
4 °C

Az Országgyűlés még nem adja ki a XVIII. kerületi polgármestert

Inforádió
2002.09.03. 13:23
Az Országgyűlés mentelmi bizottsága keddi ülésén egyhangúlag elhalasztotta döntését Mester László MSZP-s országgyűlési képviselő, a XVIII. kerület polgármestere mentelmi jogának felfüggesztéséről.

A legfőbb ügyész jogosulatlan gazdasági előny megszerzése bűntettének kísérlete és magánokirat-hamisítás vétsége alapos gyanúja miatt kérte Mester László mentelmi jogának felfüggesztését. Az üggyel kapcsolatban a bizottság körültekintő döntéséhez újabb iratok áttanulmányozása szükséges, így tájékozódni kívánnak a Környezetvédelmi Minisztériummal szemben három éve folyó polgári per állásáról, valamint a döntésekkel kapcsolatos önkormányzati testületi ülések jegyzőkönyveit kívánják áttekinteni.

Mester László az ügy kapcsán elmondta, hogy a kerület és a főváros egyik legnagyobb környezetszennyezése, az úgynevezett pakura-tavak felszámolásáról van szó, amelyet az önkormányzat korábban magára vállalt. A XVIII. kerületi polgári körök és polgári pártok az üggyel kapcsolatban demonstrációt szerveztek estére a polgármesteri hivatal parkolójában.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!