Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az Országgyűlés még nem adja ki a XVIII. kerületi polgármestert

Inforádió
2002.09.03. 13:23
Az Országgyűlés mentelmi bizottsága keddi ülésén egyhangúlag elhalasztotta döntését Mester László MSZP-s országgyűlési képviselő, a XVIII. kerület polgármestere mentelmi jogának felfüggesztéséről.

A legfőbb ügyész jogosulatlan gazdasági előny megszerzése bűntettének kísérlete és magánokirat-hamisítás vétsége alapos gyanúja miatt kérte Mester László mentelmi jogának felfüggesztését. Az üggyel kapcsolatban a bizottság körültekintő döntéséhez újabb iratok áttanulmányozása szükséges, így tájékozódni kívánnak a Környezetvédelmi Minisztériummal szemben három éve folyó polgári per állásáról, valamint a döntésekkel kapcsolatos önkormányzati testületi ülések jegyzőkönyveit kívánják áttekinteni.

Mester László az ügy kapcsán elmondta, hogy a kerület és a főváros egyik legnagyobb környezetszennyezése, az úgynevezett pakura-tavak felszámolásáról van szó, amelyet az önkormányzat korábban magára vállalt. A XVIII. kerületi polgári körök és polgári pártok az üggyel kapcsolatban demonstrációt szerveztek estére a polgármesteri hivatal parkolójában.