Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

MDF: A Medgyessy-kormány milliárdokat ölt az inproduktív szférába

MTI
2002.09.04. 15:27
A Medgyessy-kabinet első száz napjának teljesítménye igazolta azokat a kritikákat, amelyeket az MDF a kormányprogram vitájában megfogalmazott - jelentette ki Balsai István. Az MDF frakcióvezetője szerint súlyos ára lesz annak, hogy a Medgyessy-kormány olyan sok milliárd forintot "beleölt az inproduktív szférába". Hangoztatta: ma 12 ezerrel több a munkanélküli, mint amennyi a kormány hivatalba lépésekor volt, és a Gazdaságkutató Rt. adatai szerint nő az infláció is.

Megállapítása szerint az első száz nap alatt sérült a jogállamiság, elsősorban a rendszerváltozás óta hivatalba lépett kormányok tagjainak állambiztonsági múltjával foglalkozó parlamenti bizottság "ámokfutása", valamint a köztársasági elnököt és az adatvédelmi biztost ért bírálatok miatt. Kijelentette: az MDF ma is úgy látja, hogy Medgyessy Péter állambiztonsági múltjának nemzetbiztonsági kockázata van.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?