Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kövér fizeti a Roma Polgárjogi Alapítvány telefonszámláját

RSK
2002.09.04. 16:28
Horváth Aladár a Roma Polgárjogi Alapítvány telefonszámláját egyenlíti ki abból a 250 ezer forintból, amelyet kártérítésként egy jogerőssé vált bírósági ítélet alapján Kövér László, a Fidesz választmányi elnöke fizetett ki neki kedden. Ahogy arról a Roma Sajtóközpont korábban már beszámolt, Kövér még kampányfőnökként jó hírnevét megsértve megélhetési romának titulálta a jogvédőt egy tatabányai választási fórumon.

Horváth Aladár a per megindításakor jelezte: amennyiben a bíróság elmarasztalja a Fideszes politikust, a megítélt összeget egy civil jogvédő szervezet támogatására ajánlja majd fel. "A Roma Polgárjogi Alapítvány augusztusi telefonszámláját, illetve a jogvédőiroda más rezsiköltségeit fizetem ki a pénzből" -- mondta Horváth Aladár, aki egyébként a jobboldali újságírót, Lovas Istvánt is perli egy, a Magyar Rádió Vasárnapi Újság című műsorában elhangzott kijelentése miatt. Az ügyet november 14-én tárgyalja majd először a Pesti Központi Kerületi Bíróság.