Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Fazakas nem szégyelli, hogy együttműködött a titkosszolgálatokkal

MTI
2002.09.04. 19:31
Fazakas Szabolcs, a Horn-kormány ipari minisztere a rendszerváltozás előtt a Külkereskedelmi Minisztérium köztisztviselőjeként, a bécsi kereskedelmi kirendeltség titkáraként más szervek mellett a Belügyminisztériummal is együttműködött. A politikus erről szerdán nyilatkozott az Info Rádiónak. - Én ebben semmi szégyellnivalót nem látok - jelentette ki. Fazakas Szabolcs elmondása szerint a nemzetközi pénzügyi kapcsolatokban dolgozók számára természetes volt, hogy a társszervekkel együttműködik, ez munkakörük része volt.

Mint felidézte, a Külkereskedelmi Minisztérium államközi főosztályán rendszeresen találkozott a "belügyes kollégával". Hozzátette: meggyőződése szerint ez az ország érdekét szolgálta. Elmondta: eddig nem kapott meghívást a rendszerváltozást követően kormányzati szerepet vállaló politikusok állambiztonsági múltját vizsgáló parlamenti bizottság ülésére. Hozzáfűzte: nem okozott számára meglepetést, hogy rajta van az érintettek listáján; ennek tudatában szavazta meg a parlamentben a bizottság létrehozását és adta hozzájárulását neve, valamint adatai nyilvánosságra hozatalához.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?