Ödön
1 °C
11 °C

Az MDNP támogatásával indul a volt MTV elnök a választáson

Népszabadság
2002.09.05. 07:57
Független jelöltként, de az MDNP támogatásával indul az önkormányzati választásokon Budapest Várkerületében Mendreczky Károly, a Magyar Televízió volt elnöke. Mendreczky 1998-ban a Fidesz-MPP segítségével jutott a testületbe. A mandátumát akkor is megtartotta, amikor a köztévé első emberének választották 2001 nyarán.

A volt elnök tegnap elfoglaltságra hivatkozva nem nyilatkozott a váltás okairól. Bérczy Antal, az MDNP budapesti választmányának elnöke a Népszabadságnak elmondta, hogy támogatják Mendreczkyt. Mint mondta, az MTV korábbi első embere jelentkezett náluk azokkal a volt fideszesekkel együtt, akiket Nagy Gábor Tamás polgármester nem engedett a kerületben a párt színeiben indulni. A Népszabadság úgy értesül, Mendreczkyt azért "ejtették" mert nem vállalata a küzdelmet a tévéelnöki poszton. A Fideszben többen nehezményezik, hogy idő előtt és önként, harmincmillió forintos végkielégítéssel távozott az MTV éléről.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?