Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Baloldali roma szervezetekkel kötött megállapodást Gy. Németh

MTI
2002.09.05. 17:13
Kilenc baloldali roma szervezet képviseletében az önkormányzati választásra szóló fővárosi együttműködési megállapodást írt alá Gy. Németh Erzsébettel, a Magyar Szocialista Párt budapesti főpolgármester-jelöltjével Benga Oláh Tibor, a Magyarországi Roma Parlament elnöke csütörtökön. Gy. Németh Erzsébet szerint a szerződés egy új, hosszú távú együttműködés alapja. Hozzátette: a megállapodás része, hogy a roma szervezetek támogatják a szocialista párt kerületi jelöltjeit és főpolgármester-jelöltjét az október 20-i választáson, cserébe ő az MSZP szavazóit arra kéri, hogy erre az összefogásra voksoljanak a kisebbségi önkormányzatok megválasztásakor.

Benga Oláh Tibor kifejezte egyben azon reményét, hogy a helyhatósági választást követően mihamarabb elindulnak azok a felzárkóztató programok, amelyekre a romák már 12 éve várnak, a kisebbségi önkormányzati választás után pedig a most a Lungo Drom dominálta országos cigány önkormányzat helyére demokratikusan működő képviseletet választhatnak.