Bayer: Millenniumi sorozatra kaptam 50 milliót

OS
2002.09.05. 18:07
1996-ban a Millecentenárium tiszteletére ismeretterjesztő sorozatot készítettem a mai Magyarországról - reagált Bayer Zsolt Jánosi György szerdai bejelentésére, amely szerint a sportminisztérium előző vezetése ellen hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt feljelentést tesz, többek között azért, mert "Bayer Zsolt cége ötvenmillió forint támogatást kapott, nem tudni, mire".

Bayer Zsolt szerint népszerű sorozatát támogatta a Magyar Bálint vezette minisztérium is, valamint egy második, Trianon előtti Magyarországot bemutató 52 részes sorozat elkészítésére még a Horn-kormány által kinevezett MTV-vezetéssel kötött szerződést. Állítása szerint a sorozatnak komoly sikere volt mind belföldön, mind a határon túli magyarság körében. Ezért született az elhatározás, hogy minden magyar, továbbá kárpát-medencei magyar nyelvű oktatási intézménynek elküldi az 1100 év Európa közepén című sorozatot videón és könyvben.

A sorozat elkészítését és az iskoláknak küldendő videóváltozat és könyv kiadását támogatta egyebek mellett a Deutsch Tamás vezette minisztérium. Az ellenzéki újságíró, publicista közleménye szerint a kormányváltást követően a KEHI azonnal vizsgálatot indított ellene, s jelenleg cégem iratait az APEH és a rendőrség szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága is vizsgálja.