Árpád
-2 °C
4 °C

Demszky: Nyerni fogok

MTI
2002.09.05. 18:58
"Meg fogom nyerni Budapesten a főpolgármesteri választást, s egy erős frakció lesz mellettem - jelentette ki Demszky Gábor, az SZDSZ főpolgármester-jelöltje, a párt Zánkán tartott kampánynyitó konferenciáján. Budapest jelenlegi főpolgármestere hangsúlyozta: "én nem kérem a szocialistákat arra, hogy léptessék vissza a jelöltjüket a javamra". Szerinte így tisztességes a verseny, s alapvetően ahhoz kell hozzászokniuk, hogy a szocialistákkal is versenyben vannak.

A konferencia megnyitóját követő sajtótájékoztatón Kuncze Gábor pártelnök elmondta: az SZDSZ által indított vagy támogatott polgármesterjelöltek száma kétszerese az 1998-asnak, de a több ezer önkormányzati képviselőjelöltjük száma is jóval duplája a négy évvel ezelőttinek. Utalt ugyanakkor arra is, hogy Balmazújvárosban a szocialisták a Fidesszel közösen támogatnak egy olyan jelöltet, aki az SZDSZ-es polgármester ellenében indul.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?