Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hivatalosan főpolgármester-jelölt Csurka István

MTI
2002.09.06. 20:17
Főpolgármester-jelöltként hivatalosan nyilvántartásba vette Csurka Istvánt péntek esti ülésén a Fővárosi Választási Bizottság (FVB). A MIÉP elnöke által benyújtott 13.099 ajánlási szelvényből 309 érvénytelen volt. A törvény által előírt 7191-nél azonban még így is jóval több érvényes ajánlás maradt. Korábban a bizottság már nyilvántartásba vette a szocialista Gy. Németh Erzsébet és a szabad demokrata Demszky Gábor főpolgármester-jelöltet.

Az FVB helybenhagyta az I. kerületi választási bizottságnak azt a döntését, amelyben megállapították, hogy a választók megtévesztésére alkalmas Katona Tamás (MDNP) szórólapja. Azt közli ugyanis a lapon a politikus, hogy a polgári összefogás jelöltje. A helyi Fidesz-MDF-MKDSZ ez ellen panaszt nyújtott be, mivel szerintük a polgári összefogás a politikai köznyelvben hármójuk szövetségét jelenti. Az I. kerületi választási bizottság felszólította Katona Tamást, hogy a továbbiakban ne használja a polgári összefogás kifejezést választási kampányában. A bizottság újabb jelölőszervezeteket is nyilvántartásba vett, három panaszt pedig elkésettség miatt elutasított.