Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A román házelnök Budapesten

MTI
2002.09.11. 15:38
A magyar és a román törvényhozás együttműködésének új alapokra helyezéséről készül megállapodás a közeljövőben; erről állapodott meg Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke és Valer Dorneau, a román képviselőház vezetője szerdán Budapesten. A két parlamenti elnök megbeszélését követő sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a megállapodás parlamenti dimenzióval egészíti ki Magyarország és Románia stratégiai partnerségét. Szili Katalin elmondta, hogy reményeik szerint a megállapodás tervezete novemberig elkészül, és a dokumentumot még abban a hónapban alá is írják.

Kifejtette, hogy az új megállapodás értelmében a házelnökök találkozói rendszeressé válnak, valamint a magyar és a román parlament külügyi, honvédelmi és emberi jogi bizottságai között folyamatos lesz az együttműködés. Valer Dorneau hangsúlyozta, hogy a formalitások elhagyásával konkrét tartalommal kívánják megtölteni a találkozókat.