Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Új villamosokat vásárol Miskolc

MTI
2002.09.11. 17:06
A miskolci villamosközlekedés egyre sürgetőbb gondjainak megoldására várhatóan az osztrák fővárosban éppen csere alatt álló - ám a Miskolciaknál még mindig korszerűbb - villamosokat vásárol a borsodi megyeszékhely közlekedési vállalata. Ezt Szilágyi István, a Miskolci Városi Közlekedési Rt. (MVK) elnök-igazgatója jelentette be szerdán sajtótájékoztatón hozzátéve, hogy végeleges döntés még nem született, azonban az eddig beérkezett ajánlatok közül a bécsieké látszik a legjobbnak.

A bécsiekkel a jövő héten tárgyalnak az osztrák fővárosban a több mint 1 millió kilométert futott - még mindig jó fűtéssel, korszerű elektronikával, irányítással, takarékos energiafogyasztással bíró - járművek megvásárlásáról; a villamosokat darabonként körülbelül 1 millió forintért lehet megvenni. Szilágyi István elmondta: Miskolc kelet-nyugati tengelyében - a Tiszai pályaudvar és a diósgyőri végállomás között - 17 kilométeres szakaszon jelenleg 35 csuklós villamos közlekedik naponta több mint 100 ezer utast szállítva.