Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Etikusabb munkára inti a MÚOSZ az újságírókat

MTI
2002.09.11. 17:25
A nyilvánosság demokratikus működésének erősítése érdekében a Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) elnöksége arra kéri az újságírókat, szerkesztőségeket és a tulajdonosokat, hogy fordítsanak nagyobb figyelmet az érvényes szakmai, etikai kódexek betartására. Szerintük körültekintőbben, a személyiségi jogok érvényesítésének pontosabb mérlegelésével és alkalmazásával kellene foglalkozni azokkal az egyre szaporodó ügyekkel, amelyek áldozatai zaklatásnak vagy bűncselekményeknek kiszolgáltatott fiatalkorúak.

Példaként említik a mostohaapjának meggyilkolásával gyanúsított tótújfalui kislány ügyének feldolgozását, elsősorban a bulvársajtóban. Utalnak arra, hogy legutóbb a Big Brother című televíziós sorozat egyik civil szereplője az interneten szélsőséges megjegyzéseket tett az egyházra és Orbán Viktor volt miniszterelnökre.