Árpád
-2 °C
3 °C

Szeptember 11-e: megemlékezés a budai várban

MTI
2002.09.11. 18:36
Az Egyesült Államokat egy évvel ezelőtt ért terrortámadásra emlékeztek szerdán a budai várban az amerikai nagykövetség szervezte ünnepségen, amelyre Mádl Ferenc köztársasági elnök, Medgyessy Péter miniszterelnök, a kormány és az ellenzék több képviselője, valamint a diplomáciai testület tagjai kaptak meghívást. - Ami egy évvel ezelőtt New Yorkban történt, az velünk magyarokkal is történt és azóta sem felejtettük el - hangoztatta beszédében Medgyessy Péter. Nancy Goodman Brinker, az Egyesült Államok budapesti nagykövete arról beszélt, hogy a terrortámadást követően milyen hősies munkát végeztek a New York-i tűzoltók, rendőrök, önkéntes építő munkások, valamint azok az amerikai katonák, akik válaszcsapást mértek a terroristákra.

- A Világkereskedelmi Központ és a Pentagon külső gyűrűjének hamvaiból szabadság és humanizmus támadt. Nem ez az utolsó csata, de meggyőződésem, hogy már diadalt arattunk - mondta a nagykövet. A megemlékezésen felvonták azt az amerikai zászlót, amelyet a Pentagonból erre az alkalomra hoztak Budapestre.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?