Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kistérségi megbízottak: tisztogatás helyett pályáztatás

MTI
2002.09.11. 20:21
A kistérségi megbízottakat első ízben választották ki pályázat útján, korábban nem ez volt a gyakorlat - reagált Virág Rudolf, a Miniszterelnöki Hivatal Területfejlesztési Politikai Államtitkársága vezetője szerdai közleményében Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége elnökének aznapi állásfoglalására. A szövetség, valamint Gémesi György megítélése szerint "tisztogatási akciót" folytat a Miniszterelnöki Hivatal a kistérségi megbízottak pályázatának elbírálása során, s emiatt a szövetség tiltakozását fejezte ki és a döntések felülvizsgálatát szorgalmazta. A területfejlesztési államtitkárság vezetője visszautasítja azt az állítást, hogy politikai hovatartozás, vagy szimpátia játszott volna szerepet a megbízottak kiválasztásában.

"Valamennyi kiválasztott megfelel a pályázati kiírásoknak" - áll Virág Rudolf közleményében. A titkárságvezető tájékoztatása szerint a pályázat során 822 jelentkezőből két körös szakmai szűrést követően - melyek közül a második a személyes beszélgetést is tartalmazta - választották ki a kistérségi megbízottakat. "A korábbiaktól eltérően tág lehetőség nyílt arra, hogy a kiválasztást a kistérségi társulások befolyásolják. A tapasztalatok azt mutatják, hogy számos társulási elnök elzárkózott a pályázók támogatásától" - fogalmazott.