Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az észt elnök Magyarországon

MTI
2002.09.11. 20:21
Szili Katalin a magyar törvényhozás integrációs célkitűzéseiről és az ezzel kapcsolatos gyakorlati feladatokról tájékoztatta Arnold Rüütel észt köztársasági elnököt kettejük budapesti megbeszélésén - tudatta az Országgyűlés sajtófőnöke közleményben szerdán az MTI-vel. Az észt államfő Mádl Ferenc köztársasági elnök meghívására tartózkodik hivatalos látogatáson Magyarországon. A közlemény szerint az Országgyűlés elnöke a megbeszélésen jelezte: a magyar fél örülne, ha az információcsere rendszeres lenne, külön szorgalmazva a külügyi és honvédelmi bizottságok közötti kapcsolatokat.

A megbeszélésen a házelnök - akinek érvényes meghívása van hivatalos látogatásra a balti köztársaságba - kijelentette, hogy Magyarország támogatja Észtország NATO-tagságát. A közlés szerint Arnold Rüütel a találkozón elmondta, országa számára a NATO-tagság elérése az egyik legfontosabb külpolitikai célkitűzés, amit remélhetőleg később az uniós csatlakozás követ. E téren számítanak a két törvényhozás együttműködésére.