Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Feljelenti Mécs Imrét Bogár László

MTI
2002.09.12. 21:22
Bogár László hozzájárul ahhoz, hogy a rendszerváltás utáni kormánytagok állambiztonsági múltjával foglalkozó országgyűlési bizottság minden, személyére vonatkozó dokumentumot nyilvánosságra hozzon. A politikus, aki az Antall-, a Boross-, majd az Orbán-kormány idején töltött be politikai államtitkári posztot, erről levélben tájékoztatta Mécs Imrét, a parlamenti vizsgálóbizottság SZDSZ-es elnökét; a levél másolatát csütörtökön az MTI-hez is eljuttatta. - Tájékoztatom, ha ilyen dokumentum nincs, akkor becsületsértésért, ha van - mivel ez csak hamisítvány lehet -, rágalmazásért feljelentést teszek ön ellen, ismeretlen tettes ellen pedig okirat-hamisításért - áll Bogár László levelében.

A volt államtitkár Mécs Imrének azt írja, hogy "sem önnel, sem bizottságával kapcsolatba nem kívánok kerülni". Bogár László neve is szerepelt azoknak a kormányzati szerepet vállaló személyeknek a listáján, akik egy országos napilap korábbi közlése, majd a bizottság elnökének rendkívüli sajtótájékoztatója szerint érintettek lehetnek az állambiztonsági múlt tekintetében.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?