Árpád
-2 °C
4 °C

A honvédelmi miniszter a sorkötelezettség megszüntetéséről

MTI
2002.09.18. 18:47
A honvédség lesz az egyik legnagyobb munkaerő-felvevő az országban, hiszen a 12 ezer sorkatona jelentős részét hivatásosok váltják fel az elkövetkező években. Erről a honvédelmi miniszter beszélt szerdán Budapesten tartott sajtótájékoztatóján.

Juhász Ferenc emlékeztetett Magyarország szerepvállalására a délszláv válság megoldásában, és utalt arra, hogy a magyar katonáknak békefenntartásra és béketeremtésre kell felkészülniük. Rámutatott arra, hogy az ilyen jellegű feladatokat csak hivatásos katonákra lehet bízni, ezért szűnik meg 2005 végén a sorkötelezettség. - A fiatalokat rendre, hazafiasságra nem a honvédségnek kell tanítania - mondta annak kapcsán, hogy főleg az idősebb korosztályból többen kifogásolják a sorkötelezettség tervezett eltörlését. Kitért arra is, hogy Magyarország nem tud tömeghadsereget fenntartani, csak olyan katonaságot, amely speciális feladatok ellátására alkalmas.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?