Árpád
-2 °C
4 °C

Újabb két település csatlakozik a paksi tüntetéshez

2002.09.20. 12:18
Dunaszentgyörgy, Fadd, Gerjen és Pusztahencse mellett újabb két település csatlakozott a szombatra tervezett demonstrációhoz. Németkér és Dunaföldvár lakosai is részt vesznek azon a kétórás tiltakozó tüntetésen, melyet a paksi önkormányzat döntése miatt szerveznek.

Paks elbontatta a városhoz tartozó Bedő tanyán élő roma családok házait, mert azok életveszélyessé váltak. Állításuk szerint az önkormányzat nem képes annyi pénzt adni új lakásokra, amiből Paks területén megoldható lenne a jelenleg sátrakban élő emberek elhelyezése, ezért a városhoz közeli településeken kívánnak ingatlanokat vásárolni számukra.

A tüntetés szervezői szerint a rendelkezésre álló pénz nem olyan kevés, mint állítják, hiszen az önkormányzat emberei 4-5 millió forintot kínálnak a falusi portákért, ennyiből pedig saját városukban is találhatnának lakást.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?