Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egyelőre csak az MSZP jelentette be budapesti listáját

MTI
2002.09.20. 15:14
Egy héttel az önkormányzati választások egyéni jelöltállítási határidejének lejárta előtt Budapesten összesen 2748 indulót jelentettek be az illetékes választási szerveknél. A Fővárosi Választási Irodának 65 polgármesterjelöltről, 1824 egyéni választókerületi jelöltről, 57 kompenzációs listáról és 802 kisebbségi képviselőjelöltről van tudomása. Öt kerületben egy-egy párt, fővárosi szinten pedig egyelőre csak az MSZP jelentette be listáját.
Főpolgármester-jelöltségüket hatan kezdeményezték, közülük ötöt, Gy. Németh Erzsébet (MSZP), Demszky Gábor (SZDSZ), Csurka István (MIÉP), Karacs Lajosné (Munkáspárt) és Schmitt Pál (független) indulót már hivatalosan nyilvántartásba vett a Fővárosi Választási Bizottság. A kerületekben eddig már mindenhol bejelentettek legalább egy polgármester-jelöltet. A 23 kerület jelenlegi polgármesterei közül 21-en kezdeményezték újraindulásukat. A VII. és a XVII. kerületben egy belső szocialista megegyezés értelmében a jelenlegi polgármesterek nem indulnak, a továbbiakban csak országgyűlési képviselőként tevékenykednek.