Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kormánypárti nyomás alatt a Magyar Rádió?

MTI
2002.09.23. 18:45
A Magyar Rádió kuratóriumának elnöke szerint több vonatkozásban is kormánypárti nyomás alá került az intézmény. Szadai Károly szerint az előfizetési díjak átvállalása nyomán kialakult helyzetben a kormány döntheti el, mekkora költségvetési forrást juttat az intézménynek. Hozzátette: a kuratórium már fel is hatalmazta őt, hogy ebben az ügyben az Alkotmánybíróságtól állásfoglalást kérjen.

A kuratóriumi elnök tájékoztatása szerint a testület hétfői ülésén Szente Péter, az egyik kormánypárti delegált például - saját véleményeként - úgy nyilatkozott: "ha a Vasárnapi Újság nem változik meg, bármit is értsünk ez alatt, akkor annak a hosszú távú finanszírozásra is kihatásai lehetnek". Az aggasztó ebben az, hogy ez a lehetőség megvan ebben a pillanatban - fogalmazott Szadai Károly. Észrevételezte azt is, hogy az APEH revizora által, az intézmény vezetéséhez intézett kérdések nagyban hasonlítanak a korábban két kormánypárti kurátor által feltettekhez, "lényegében némelyik szó szerint egybe is esik".

Agárdi Péter, a grémium MSZP-s tagjának véleménye szerint, ha van összefüggés a Magyar Rádió Közalapítvány kuratóriumi elnökségének szocialista tagjai által firtatottak és az APEH által feltett kérdések között, az azt mutatja, hogy valósak a felvetett problémák.