Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szájer örül a német és a szlovák választási eredményeknek

MTI
2002.09.23. 19:19
Szájer József megállapítása szerint a szlovák és a német választásokon is erősödtek a polgári pártok. A Fidesz külügyi kabinetjének vezetője úgy nyilatkozott: Magyarország szempontjából a szlovákiai választások legnagyobb eredménye a Magyar Koalíció Pártjának jelentős erősödése és az, hogy a szervezet a majdani szlovákiai koalíció egyik legerősebb, megkerülhetetlen tényezőjévé vált. Üdvözölte, hogy a választások eredményeként a szomszédos országban egy "tiszta polgári koalíció" megalakításának esélye nyílik meg.

A német választások kapcsán úgy fogalmazott: bár a CDU-CSU eredménye nem volt elegendő a koalícióalkotáshoz, mindenképpen megerősödtek a korábbi voksoláshoz képest. Megjegyezte, hogy egy másik választási konstrukcióban ez az eredmény elegendő lett volna ahhoz, hogy a CDU-CSU adja az új német kancellárt. Utalt arra, hogy a német törvényhozásból kiszorult a "magát szocialistává átmaszkírozó volt kommunista PDS". Hozzátette, a posztkommunista erők Szlovákiában is kiestek a parlamentből.