Erzsébet
1 °C
4 °C

Súlyosabb büntetést kaphat Székely

MTI
2002.09.24. 18:08
Részben felderítetlennek tartja a Legfőbb Ügyészség a Székely Zoltán volt országgyűlési képviselő büntetőperében hozott elsőfokú ítélet tényállását - derül ki a Futó Barnabás védő által kedden az MTI-hez eljutatott ügyészségi átiratból. Az ügyészség hangsúlyozza, hogy az első fokon kiszabott főbüntetés mértéke nem megfelelő, tekintettel a bűncselekmények kimagasló tárgyi súlyára. Az átirat szerint ugyanis Székely Zoltán parlamenti képviselőként, ebből származó hatalmával visszaélve követte el cselekményeit, olyan erkölcsi károkat okozva, amellyel csak egy, a halmazati büntetési tétel középmértékét meghaladó büntetés állna arányban.

Kifogásolja az ügyészség azt is, hogy a Fővárosi Bíróság nem ítélte pénzmellékbüntetésre a bűncselekményeket haszonszerzés céljából elkövető vádlottat. A politikust hat év börtönbüntetésre ítélte a Fővárosi Bíróság (FB) kétrendbeli, hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés miatt, s tíz évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?