Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Fidesz tiltakozik a a Magyar Rádiót ért 'kormányzati nyomásgyakorlás' ellen

MTI
2002.09.24. 21:33
A Fidesz - Magyar Polgári Párt nemzetközi sajtószervezetekhez fordul, hogy vessék latba tekintélyüket a Magyar Rádiót ért durva kormányzati nyomásgyakorlás megszüntetése érdekében - áll a párt országos elnökségének kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében. A Fidesz tiltakozását fejezte ki a közleményben a közszolgálati rádió "alapvető pártatlan működését veszélyeztető kormányzati nyomásgyakorlás ellen".

A Fidesz szerint sötét történelmi múltat idéz és a megteremtett információs szabadságot fenyegeti az a módszer, amellyel a kormánypárti kurátorok és az APEH revizorai folyamatos "tűz alatt tartják" a Magyar Rádió törvényes vezetését. - A két irányból is megindult, APEH-es és kurátori támadások hasonló forgatókönyve összehangolt akcióra vall. Tűrhetetlennek tartjuk, hogy a kormánypárti delegáltak korábban szót emeltek a déli harangszót bemutató hagyomány ellen, legutóbb pedig az SZDSZ kurátora már a rádió hosszú távú finanszírozását tette függővé a Vasárnapi Újság című műsor megváltoztatásától - áll a közleményben.