Judit
2 °C
7 °C

Nyilvántartásba került a Centrum főpolgármester-jelöltje

MTI
2002.09.24. 21:46
Hat hivatalos főpolgármester-jelölt és egy elfogadott, valamint egy benyújtott pártlista van Budapesten három nappal a jelöltállítási határidő lejárta előtt - tudta meg az MTI a Fővárosi Választási Bizottság kedd esti ülésének résztvevőitől. A testület ezúttal hivatalosan nyilvántartásba vette Droppa Györgyöt, a Centrum főpolgármester-jelöltjét. A törvényben előírt 7191-nél több, összesen 7738 érvényes ajánlása maradt ugyanis a benyújtott 8000 ajánlási szelvény ellenőrzése után.

A Fővárosi Választási Iroda már a választási bizottság hétfő estére tervezett ülésére is benyújtotta az ellenőrzések eredményét. A bizottság azonban ekkor határozatképtelenség miatt nem tudott dönteni. Az MTI értesülései szerint az MSZP és a Fidesz-MDF-MKDSZ jelölőszervezet után szerdán várhatóan az SZDSZ és a Munkáspárt is benyújtja budapesti listáját. Az ugyancsak főpolgármester-jelölttel rendelkező MIÉP és a Centrum még nem jelezte listaállítási szándékát. A fővárosi listaállításhoz egyébként hat kerületben kell kompenzációs listát állítaniuk a pártoknak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?