Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vita az átvilágítási törvényjavaslatokról

MTI
2002.09.25. 17:13
Az átvilágítási törvényjavaslatok szerdán folytatódó parlamenti általános vitájában a szocialista képviselők a jelenlegi nemzetbiztonsági szolgálatok működésének védelmére és az átvilágítandók körének szűkítésére hívták fel a figyelmet, az ellenzék pedig az elmúlt rendszerben megfigyeltek kárpótlását sürgette, illetve négypárti konszenzussal megalkotott új előterjesztés benyújtását kezdeményezte.

Az elmúlt rendszer titkosszolgálati tevékenységének feltárásáról és az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára létrehozásáról, valamint a közéleti szerepet betöltő személyek állambiztonsági múltjának nyilvánosságra hozataláról szóló törvényjavaslatok általános vitájában Tóth András (MSZP) azt mondta: az eredeti szándékok ellenére nem sikerült Medgyessy Péter állambiztonsági múltjából tartós politikai botrányt keverni.