Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Schmitt vállalkozóbarát főpolgármester akar lenni

MTI
2002.09.25. 18:11
Schmitt Pál vállalkozóbarát főpolgármester szeretne lenni, aki együttműködést, partneri viszonyt kínál a Budapesten működő gazdálkodóknak. A parlamenti ellenzék által támogatott, független főpolgármester-jelölt szerdán Budapesten a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) által rendezett gazdaságpolitikai fórumon közölte: tervei között szerepel egy vállalkozást erősítő program kidolgozása, ami még az EU-csatlakozás előtt megvédené a fővárosi gazdálkodókat a szabad piactól.

Ennek egyik eszköze lehetne a bankkártya jellegű "Budapest kártya" bevezetése, amellyel alanyi jogon a főváros minden állandó lakójának különféle kedvezményeket, ebből fakadóan pedig növekedne a vállalkozók bevétele. A vállalkozáserősítő programhoz Schmitt Pál várja a budapesti vállalkozók és a BKIK szakembereinek javaslatait. A jelölt utalt arra, hogy közgazdászi végzettségét, nagyköveti és sportdiplomáciai tapasztalatait szeretné hasznosítani a főváros vezetésében. Véleménye szerint Budapest elmúlt 12 éves fejlődéséhez képest kedvezőbb alternatívát is fel tud mutatni.