Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Fidesz újra tiltakozik a leváltások miatt

MTI
2002.10.02. 17:53
A Fidesz tiltakozik a Határon Túli Magyarok Hivatalában történt leváltások miatt. Németh Zsolt alelnök szerdai közleményében azzal vádolja a kormányt, hogy "olyan köztisztviselőket távolított el, akiknek szakértelme és hozzáértése közismert, munkájukat hosszú ideje közmegelégedésre végezték, különösen a határon túli magyarság körében". - Az újabb személycserékkel a Medgyessy-kormány ismételten megszegte azon ígéretét, hogy nem lesz boszorkányüldözés a közigazgatási apparátusban. Ismét bebizonyosodott, hogy Medgyessy Péter azon korábbi nyilatkozata, mely szerint a személycserék nem érintik a középvezetőket, nem felel meg a valóságnak - olvasható a közleményben.

- A kialakult helyzetet a Fidesz - Magyar Polgári Párt úgy értékeli, hogy a Medgyessy-kormány felmondta a párbeszédet a határon túli magyarokkal kapcsolatos kérdésekben és a státustörvény módosításának ügyében - áll Németh Zsolt közleményében.