Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az MTI elnöke támadja a pályázatot

Népszabadság
2002.10.05. 08:46
Ügyészségen támadja meg a Magyar Távirati Iroda Rt. elnöki pályázatát a hírügynökség november végéig hivatalban lévő vezetője, Dorogi Sándor -tudta meg a Népszabadság. A jelenlegi elnök is indult a távirati iroda vezetői tisztségére kiírt versengésen, ám csütörtökön az MTI Tulajdonosi Tanácsadó Testülete (TTT) a vezetőváltás mellett döntött. Ezt Dorogi a döntés után öszszehívott értekezleten úgy kommentálta, hogy a politika, különösen a legnagyobb kormánypárt beleszólt a jelölésbe, szavait pedig azzal zárta: Isten óvja az MTI-t! Dorogi a napilap megkeresésére nem akart nyilatkozni arról, hogy milyen beadvánnyal fordul az ügyészséghez. A pályázók közül csütörtökön a pártdelegáltakból álló testület Vince Mátyást, a HVG alapító főszerkesztőjét, a Magyar Hírlap volt vezetőjét és a napilapot korábban szintén vezető Gazsó L. Ferencet, az Üzleti 7 főszerkesztőjét jelölte a posztra. Kettejük közül a hírügynökségi törvény alapján a kormányfő választja ki az elnököt, akit a köztársasági elnök nevez ki. A mandátum öt évre szól.

A két pályázatot már megküldték a Miniszterelnöki Hivatalba. A kormányszóvivő csütörtök este úgy nyilatkozott, hogy Medgyessy Péter megismerkedik a két jelölt elképzeléseivel, és a törvényes határidőn belül meghozza döntését arról, melyiküket terjeszti elő az MTI elnöki posztjára. A hírügynökségi törvény ugyanakkor nem szab határt a döntésre- emlékeztet a napilap.