Szilvia
5 °C
16 °C

Mégis lesz sportcsarnok Felsőmocsoládon?

Népszabadság
2002.10.05. 10:31
A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (KEHI) befejezte azt a vizsgálatot, amely az Orbán-kormány május 15-i, utolsó ülésén elfogadott, összesen 9,5 milliárd forintos állami garanciavállalás jogszerűségét ellenőrizte - tudta meg a Népszabadság A lap úgy tudja, az önkormányzati választások előtt már nem lesz döntés arról, visszavonja-e az új kormány az előző kabinet hitelgarancia-vállalásait. Arra a kérdésre, hogy miért kell várni a döntéssel a választások lezajlásáig, a napilap nem kapott választ.

A 9,5 milliárdos kezességvállalási csomagban szerepelt például a felsőmocsoládi sportcsarnok építésére megítélt százmillió forint is. Csernyák Lajos, a Somogy megyei kistelepülés polgármestere a Népszabadságnak elmondta: két-három héten belül elkezdődhet a csarnok építése. Az 560 lelkes, csődközeli helyzetben lévő, csatornázatlan település polgármesterének tájékoztatása szerint az önkormányzat tulajdonában lévő Felsőmocsolád Sportcsarnok Kft. májusban már aláírta a százmillió forintos hitelszerződést egy pénzintézettel, és amint megkapják az építési engedélyt, azonnal felveszik a százmillió forintot, és megkezdik az építkezést.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?