Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Felújítják a kettes metrót

MTI
2002.10.08. 14:40
Várhatóan a jövő nyáron megkezdődhet a Déli pályaudvar - Örs vezér tér közötti 2-es metróvonal 5 évig tartó, s 40 milliárd forint értékű felújítása a szükséges döntések és tendereztetések után. Erről Aba Botond, a BKV vezérigazgatója beszélt keddi sajtótájékoztatóján, amelyen részt vett Atkári János (SZDSZ) főpolgármester-helyettes és Péterffy Ágoston (SZDSZ) a főváros városüzemeltetési bizottságának elnöke is.

A vezérigazgató közölte, hogy a szükséges terveket és engedélyokiratokat már előkészítették, s azokat az új összetételű Fővárosi Közgyűlés elé beterjesztik. Mint mondta, a hitelezésről már befejezték a tárgyalásokat az Európai Unió bankjával, az EIB-vel, amely kész arra, hogy a 40 milliárdos költség 75 százalékát finanszírozza. Megjegyezte: a BKV saját forrásaiból évente egymilliárd forintot biztosít majd a felújításra.