Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A kormány tárgyalja a csatlakozáshoz szükséges alkotmánymódosítás tervezetét

MTI
2002.10.08. 19:19
A kormány ezen a héten tárgyalja és a jövő héten várhatóan elfogadja, majd a parlament elé terjeszti az EU-csatlakozáshoz szükséges alkotmánymódosítás tervezetét - közölte Gál J. Zoltán kormányszóvivő az MTI-vel kedden. A szóvivő emlékeztetett arra, hogy a parlament európai integrációs nagybizottságának szeptemberi ülésén elfogadott négypárti nyilatkozat 2002. december 31-ét jelöli meg az alkotmánymódosítás határidejeként.

- A kormány tartja adott szavát, és bízom benne, hogy az ellenzék is ezt teszi; ez esetben november végére megszülethet az európai uniós csatlakozáshoz szükséges alkotmánymódosítás, amelyet népszavazás követhet majd - mondta Gál J. Zoltán. Hozzáfűzte: az ellenzék tisztában van azzal, mely pontokon szükséges az alkotmány módosítása, így minden remény megvan arra, hogy meglegyen a kétharmados parlamenti többség. A szeptember 19-i négypárti nyilatkozatban a pártok együttműködési készségüket fejezték ki az EU-csatlakozáshoz szükséges alkotmányos és törvényi feltételek megteremtésére.