Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

EU-s aggodalmak a csatlakozási kritériumokkal kapcsolatban

MTI
2002.10.08. 21:03
Magyarország továbbra is megfelel az EU-csatlakozás politikai kritériumainak - állapítja meg az Európai Bizottság idei országjelentése, amely az MTI értesülései szerint főként a korrupcióval, a romák társadalmi integrációjával, valamint a közigazgatási képességek egyes területeivel kapcsolatban fogalmaz meg aggodalmakat vagy fenntartásokat.

Az EU végrehajtó szerve hivatalosan szerdai ülésén hagyja jóvá a bővítési folyamat előrehaladását átfogóan értékelő stratégiai dokumentumot, valamint az egyes tagjelöltek felkészülését külön-külön is elemző jelentéseket. A biztosok kollégiuma elvileg még ekkor is bármely ponton módosíthat a szövegeken. Kiszivárogtatások szerint a Magyarországgal foglalkozó jelentés nyugtázni fogja, hogy a bérszerkezet átfogó felülvizsgálatának eredményeként tovább csökkent az állami és a versenyszférában elérhető keresetek közötti különbség. Megjegyzi viszont, hogy a helyi önkormányzatok finanszírozási rendszerének a reformja még várat magára, és tényként állapítja meg: a romák továbbra is hátrányos megkülönböztetések áldozatai.