Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az MDF sem egyeztet az alkotmánymódosításról

MTI
2002.10.13. 15:31
A Magyar Demokrata Fórum - a Fideszhez hasonlóan - nem vesz részt azon a hétfőre tervezett egyeztetésen, amelynek témája az EU-csatlakozáshoz szükséges alkotmánymódosítás lesz. Dávid Ibolya pártelnök az MTI-nek vasárnap azt mondta: csak akkor vesznek részt egyeztetésen, ha az előterjesztést megkapták, azt több szinten megtárgyalták és álláspontjukat kialakították. A politikus szerint a törvényjavaslat benyújtása előtt egy nappal egyeztetést tartani "szakmai és politikai igénytelenség".

- Látszategyeztetésnek és kapkodásnak alkotmánymódosítás esetében nincs helye - jelentette ki, hozzátéve: ez különösen vonatkozik az EU-csatlakozással összefüggő tervezett változtatásra. Az MDF elnöke hangsúlyozta: az alkotmány alaptörvény, módosításához a pártok, a frakciók és a véleménynyilvánításra igényt tartó társadalmi szervezetek álláspontját is ismerni kell.