Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A MIÉP háborúellenes demonstrációt tartott a Kossuth téren

MTI
2002.10.13. 18:17
Egy esetleges iraki háború ellen tiltakozott a MIÉP és a Magyar Út Körök Mozgalom vasárnap a budapesti Kossuth téren. Csurka István szerint az Amerikai Egyesült Államokat Izrael érdekei irányítják. - Egyik porcikánk sem kívánja, hogy izraeli parancsra megöljenek egy iraki, egy palesztin vagy egy afgán embert - hangoztatta a MIÉP elnöke. A szónok a terrorizmus elleni hadjáratról úgy vélekedett, hogy az veszélyezteti a gondolat- és szólásszabadságot. Szerinte az a legnagyobb hazugság, hogy a terrorizmus elleni harc a demokrácia és a szabadság nevében indult. A MIÉP-elnök rámutatott arra, hogy az Irak ellen tervezett háború a gazdaságban ellenőrizhetetlen folyamatokat indítana el.

Csurka István szerint nem nevezhető magyar kormánynak az, amely ehhez az "eszeveszett háborúhoz" a legkisebb mértékben is hozzájárul. Véleménye szerint jó úton jár a magyar kormány afelé, hogy Magyarország ismét utolsó csatlós legyen egy rossz és értelmetlen háborúban. Kovács Dávid, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke óvott attól, hogy a magyarok cinkossá váljanak ebben a "színjátékban". Elmondása szerint a kormányt rá kell kényszeríteni arra, hogy képviselje a nemzet érdekeit. A szónok sajnálatosnak nevezte, hogy az Amerikai Egyesült Államok diktátumait az ellenzék is elfogadja.