Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Deutsch szerint biztos Gy. Németh visszaléptetése

MTI
2002.10.13. 19:04
Deutsch Tamás szerint Gy. Németh Erzsébet szocialista főpolgármester-jelölt az önkormányzati választási kampány finisében, a jövő héten jelenti be visszalépését. A Fidesz budapesti elnöke a polgári körök vasárnap esti fővárosi fórumán szinte biztosra jósolta, hogy a szocialista jelölt az önkormányzati választások történetében harmadszor - "könnyek között" - vissza lép Demszky Gábor javára.

Az uniós csatlakozással összefüggő alkotmánymódosítás kapcsán Deutsch Tamás jellemzőnek nevezte, hogy Bárándy Péter igazságügy-miniszter anélkül hívta egyeztetésre a frakciókat, hogy mellékelte volna a megbeszélés tárgyát képező módosítási javaslat szövegét. Az ország uniós integrációja kapcsán szükséges népszavazási időpont kijelölésével összefüggésben a politikus azt mondta, hogy a kormánynak sikerült megtalálnia azt az egyetlen dátumot a jövő év első felében, amikor a törvény nem teszi lehetővé a voksolást. Azt is kritizálta, hogy a kormány a csatlakozási szerződés szövegének ismerete előtti időpontra tűzné ki a népszavazást. Deutsch Tamás szerint ha a nem szocialista többségű kormányok ilyen hibákat követtek volna el, akkor azokat "elevenen megnyúzták volna", de most csak apró cikkecskék jelennek meg a médiában a tévedések kapcsán.