Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Továbbra is népszerű a Diákhitel

2002.10.15. 12:10
Szeptemberben a Diákhitel-szerződéssel rendelkező tanulók száma 100 603-ra emelkedett - áll a Diákhitel Központ Rt. keddi közleményében. Eddig közel 27 ezren kérték a most először igénybe vehető havi 25 ezer forintos maximális összeget, és majd 26 ezren éltek hitelük félévre, egy összegben előre történő igénylésének lehetőségével.

A most kifizetett összeg megközelítette az 5,1 milliárd forintot. Szeptember eleje óta több, mint 30 ezer hiteligénylési adatlapot értékesítettek a postákon.

A szerződéssel rendelkezők közül 13 645 hallgatónak már lejárt a jogosultsági ideje (az előző tanévben végeztek), de törlesztési szakaszuk - mint minden Diákhitelt felvevőnek - a vonatkozó kormányrendelet szerint csak 2003 január 1-én kezdődhet el, melyet a mindenkori munkából származó jövedelmük 6%-ának befizetésével kell majd teljesíteniük.