Kampánycsend-sértés Szegfűszeggel?

2002.10.15. 13:15
Panasszal fordult a Fidesz Magyar Polgári Párt Zalaegerszegi Csoportja a helyi Választási Bizottsághoz. A Fidesz helyi szervezetének álláspontja szerint a Magyar Szocialista Párt "Szegfűszeg" címmel terjesztett választási kiadványában - melyet hétfőtől juttattak el a választópolgárokhoz - közvélemény-kutató cégek felmérését is közzé tették.

A Fidesz szerint ezzel a Magyar Szocialista Párt megsértette a Választási eljárásról szóló 1997. C törvény 8.§. 1. bekezdését, miszerint: "A szavazást megelőző nyolcadik naptól a szavazás befejezéséig a választásokkal kapcsolatos közvélemény-kutatás eredményét nem szabad nyilvánosságra hozni."

A Fidesz Magyar Polgári Párt Zalaegerszegi Szervezete beadványában azt kéri a helyi Választási Bizottságtól, hogy a benyújtott bizonyítékok alapján állapítsa meg a törvénysértést, és a törvénysértő állapot megszüntetése érdekében tiltsa be a kiadvány további terjesztését, vonassa vissza a már kiszórt példányokat. Zalaegerszeg helyi választási bizottsága szerdán tárgyal a beadványról.